Istorija
print

Istorija

Već gotovo 100 godina mnogobrojni pojedinci, a i čitave generacije, doprinose izrastanju Kraša u modernu konditorsku kompaniju.

KRAŠEVA “slatka” istorija počinje 1911. godine kada je fabrika UNION u Zagrebu započela s radom kao prvi proizvođač čokolade u jugoistočnoj Europi. Već od samog početka, slatkiši proizvedene u ovoj fabrici primaju najveće priznanje - UNION postaje carski i kraljevski dobavljač bečkog dvora.

Godine 1923. u Zagrebu, u Savskoj ulici, preduzeće BIZJAK započinje proizvodnju dvopeka, keksa i vafla. Zahvaljujući umešnosti svog vlasnika, preduzeće je ubrzo postalo poznato po svojim domaćim keksima na tržištu šire regije.

Društveno preduzeće se 1992. godine transformiše u deoničarsko društvo Kraš. Od tada pa do danas Kraš se razvija kao savremeno organizovana i tržišno orijentisana kompanija čiji su proizvodi prisutni i priznati na svetskim tržištima. Pri tome poštujemo i negujemo svoju bogatu prošlost zasnovanu na vrhunskom kvalitetu proizvoda koju su svojom vernošću nagradile generacije Kraševih potrošača.

Igraonica