Pripremila: Tamara Seljan
Moram priznati da Kraš Napolitanke često koristim u desertima, odnosno u kremama za torte. To je jedan od onih klasičnih slatkiša koji su dobri sami za sebe, uz šalicu kave, a jednako uspješno funkcioniraju u kolačima.
Neki dan smo se zaželjeli palačinki pa sam ja svoje Napolitankice iskoristila za nadjev, u želji da malo odmaknem od klasike (pekmeza). Na kraju palačinke nisam rolala, već složila u torticu. Možete ih upotrijebiti na ovaj način, ili klasično nadjenuti palačinke.
Sastojci:
Smjesa za palačinke:
- 2 jaja
- 300 ml mlijeka
- 200 ml mineralne vode
- prstohvat soli
- 250 g glatkog pšeničnog brašna
- korica ½ limuna
Nadjev:
- 100 Napolitanki (nougat ili čokolada)
- 200 g Dorina čokolade za kuhanje
- prstohvat soli
Preljev:
- 100 g Dorina čokolade za kuhanje
- 1 žlica ulja
- razmrvljene Napolitanke
Upute:
Smjesu za palačinke pripremite koji sat ranije, bolja je kad odstoji. Izmiksajte jaja, mlijeko, vodu i sol. na kraju umiksajte brašno i limunovu koricu. Smjesa mora biti glatka i bez grudica.
Za nadjev, otopite čokoladu i dodajte joj Napolitanke koje ste samljeli u multipraktiku.
Palačinke pecite kratko s obje strane na vrućoj tavi s vrlo malo suncokretovog ulja.
Na pladanj za posluživanje stavite prvu palačinku, premažite nadjevom, poklopite drugom palačinkom i redajte dok ne potrošite materijal. Zadnju palačinku prelijte čokoladom koju ste otopili na pari i dodali joj žlicu ulja te dodatno posipajte razmrvljenim Napolitankama. Dobar tek!